Neden Herkes Benden Nefret Ediyor Gibi Hissediyorum?
Her insanın zaman zaman hissedebileceği bir duygu sevilmeme isteğidir… Hayatta yaşanan olumsuz durumların ardından nefret edildiğinizi düşünebilir ve kendinizi dışlanmış hissedebilirsiniz. Psikologlara ve araştırmalara göre bu olumsuz duygular kalıcı ve şiddetli ise çocuklukta yaşanan aksiliklerin sonucu olabilir. Bir arkadaşının başka bir işi olduğunu söyleyerek davetinizi reddetmesine aldırış etmeyen insanlardan mısınız? Ya da ‘Yaptığım bir şeye mi kızdı?’, ‘Benden nefret mi ediyor?’, ‘Artık beni sevmiyor mu?’ diye düşünenlerden misiniz? Cevabınız ikinci seçenekse veya böyle birini tanıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu içerik tam size göre!
Kaynak:https://www.vice.com/en/article/3ad9m…
Hiç birinin – hatta herkesin – size kızgın olduğu hissine kapıldınız mı? Bu duygu ortaya çıktığında maalesef bir devamı var… Ardından kimsenin sizi sevmediği hissi geliyor. Hatta kafanızda tekrar eden bir cümleye bile dönüşebilir: “Neden herkes benden nefret ediyor?”
Klinik psikolog Kirren Schnack’e göre, herkesin onlardan nefret ettiğini düşünmesine neden olan bir dizi faktör var.
Bazı insanlar netliği sever. Belirsizliğe tahammülü olmayan ve net bilgiye sahip olmayı seven kişilerde bu duygular ortaya çıkabilir. Böylece en azından kendileri için net bir bilgiye ulaşmış olurlar: “Beni kimse sevmiyor!”
Birçok insan çocuklukta bir tür reddedilme yaşar. Bu kabul edilmeme korkusu, özellikle sınırlı ebeveynlerle büyüyen, sürekli hareket etmek zorunda oldukları için bağlantı kuramayan veya düşmanca ortamlarda büyüyen kişiler için devam ediyor.
Bazı insanlar büyüdükçe çok fazla reddedilme veya istenmeme durumu yaşayabilirler. Bu olumsuz deneyimler, yeterince iyi olmadıklarına, bu yüzden sevilmeyeceklerine ya da kendilerinde bir sorun olduğuna inanmalarına neden olur.
Nedeni sadece geçmiş değil, şu andaki tetikleyici faktörler de olabilir. Sevilmediğinizi hissettiren her ne varsa, çok fazla düşünmeye, sosyal ortamlara girmeden önce doğru analizler yapmanıza, olan her şeyi yanlış yorumlamanıza ve sonunda asosyalleşmenize neden olabilir.
Bir kişinin duyguları kendisiyle ilgili olsa da çevresi tarafından ağırlaştırılabilir veya tam tersine hafifletilebilir.
Belki de zehirli bir ilgin olduğu için böyle hissediyorsun. Mutsuz hissetmek, yeterli hissetmek kadar, yaşadığımız tüm duygular kadar normaldir. Ancak bizi bedelsiz hissettiren olaylardan uzak durmazsak uzun vadede bu daha büyük ruhsal sorunlara yol açarak tamamen izole bir yalnızlık hayatı yaşamamıza neden olabilir.